Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos bearneński

Dodatki

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 708 Ocena: 15517

Dodano: 02.11.2013

Odsłon: 651

:) zastosowanie-przeważnie do ryb

Składniki

  • 2 posiekane szalotki
  • 2 łyżeczki estragonu
  • Kilka ziaren pieprzu
  • 2 żółtka
  • 120 g masła
  • Sól i pieprz
  • 1/3 szklanki octu winnego
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szalotkę i estragon zalać octem ,gotować aż odparuje 1/3 płynu ,ostudzić ,przecedzić. Dodać żółtka ,ubijać na parze ,aż powstanie jasna masa ,dodać masło ciągle ubijając. Przyprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń