Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos beszamelowy

Przepis dnia 2008-05-19
Dodatki

Autor: wellina

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 2862

Dodano: 09.03.2008

Odsłon: 17390

Częsty składnik różnego rodzaju potraw.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W rondelku podgrzać mleko z zielem angielskim, liściem laurowym i cebulą /w całości/. Poczekać aż ostygnie a w międzyczasie na głębokiej patelni roztopić masło i wsypać do niego mąkę. Smażyć przez chwilę, aż mąka nabierze złotego koloru, następnie wlać mleko / już odcedzone -bez cebuli i przypraw/ i dokładnie wymieszać aby pozbyć się grudek. Po krótkiej chwili sos zacznie gęstnieć, wtedy doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń