Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos beszamelowy

Dodatki

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 01.04.2008

Odsłon: 5209

Nie zawsze wychodzi...ale jak juz wyjdzie no to palce lizac

Składniki

  • maslo, 4 lyzki
  • maka, 4 lyzki
  • mleko, 500 ml
  • sol, pieprz bialy, do smaku
  • galka muszkatalowa, wg uznania
  • zolty ser, 300 g
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Maslo roztopic na bardzo slabym ogniu, dodac make i calosc podgrzewac okolo 2 minuty. Dodac mleko i energicznie mieszac az do zgestnienia. Nie zwiekszac podgrzewania!!! Gdy sos zgestnieje dodajemy ser zolty i przyprawy, ja osobiscie nie uzywam galki. Ponownie wymieszac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń