Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos bolognese

Dodatki

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 01.04.2008

Odsłon: 4226

Do lasagne, tiagiatelle i spagetti...do czego tylko zapragniesz...

Składniki

  • mieso mielone wolowe, 400 g
  • mieso mielone wieprzowe, 400 g
  • pure z pomidorow, 2 puszki
  • oregano, tymianek, bazylia, sol, do smaku
  • czosnek, 4 zabki
  • cebula, 2 sztuki
  • kostki bulionowe, 2 sztuki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jezeli ktos lubi wieloskladnikowe sosy to polecam dodac kielbase, boczek, pieczarki, marchew, pietruszke lub seler, albo ktorykolwiek z tych skladnikow.Mozna podlewac czerwonym winem. Na patelni rozgrzewamy oliwe i przez 10 - 15 minut smazymy mieso i przekladamy do rondla, smazymy cebule i ewntualne inne skladniki, dodajemy do miesa i zalewamy bulionem z pomidorami. Stawiamy na niewielkim ogniu na conajmniej 2 godziny. Dopiero po takim czasie skladniki stana sie niemalze jednolita masa, dodajemy ziola i czosnek. Dusimy jeszcze 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń