Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos chilli

Dodatki

Autor: Sugarspice

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 293

Dodano: 19.12.2009

Odsłon: 13683

slodko pikantny sos do mies i serow

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryke i papryczki wydrazamy z nasionek i blonek, kroimy w czastki. nastepnie przekladamy do malaksera i miksujemy, ale tak zeby zostaly czasteczki widoczne.

  2. Cukier rozpuszczamy w occie, dodajemy zmiksowane papryczki, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na malym ogniu przez ok 10 min.

  3. Odstawiamy do ostygniecia ok 40 min, nastepnie przelewamy do sloikow i zamykamy szczelnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Basiulec 23 lutego 2011 Witam! Zrobiłam wg przepisu.. i wygląd, konsystencja super, ale smak jak dla mnie za octowy!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 24 grudnia 2009 Mirabelka, dokladnie tak :) wyprobowalam i wyszedl pycha!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nebraska 20 grudnia 2009 Przypomina mi ten sos,który daje się w chińskich restauracjach :D muszę wypróbować :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milusia1604 19 grudnia 2009 Na pewno zrobię ten sos.Pomyślałam również o tym że można było by przechować go dłużej zamykając gorący w słoiku.Nie wiem tylko czy się nie zepsuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 19 grudnia 2009 Czy to nie przepis od Nigelli Lawson? Kilka dni temu oglądałam jej program w TV i robiła dokładnie takie samo - pod nazwą "chilli jelly" czy jakoś tak ;) Bardzo ładnie taka soso-galaretka wygląda - jest czerwona, klarowna i na pewno bardzo smaczna :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 19 grudnia 2009 Uwielbiam ostre sosy. A jakiej proporcji ma być cukier żelujący?

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń