Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36047
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 176
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 313
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 380
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36047
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 176
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 313
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 380
Składniki
Masło rozpuścić na patelni ,wsypać mąkę i smażyć na średnim ogniu 2-3 min ,tak żeby mąka się nie przyrumieniła. Dodać chrzan i smażyć 2 min. Następnie ,mieszając ,powoli wlać 120 ml wody ,wrzucić kostkę bulionową i gotować 6 min. Śmietanę rozbełtać z kilkoma łyżkami sosu i wlać do reszty. Doprawić do smaku cukrem ,solą pieprzem oraz sokiem z cytryny. Zagotować ,zdjąć z ognia.