Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos Cumberland

Dodatki

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 30.05.2008

Odsłon: 965

Niezastapiony do dziczyzny, rewelacyjny do camembertow i brie...poprostu Cumberland!

Składniki

  • czerwone pozeczki, 25 dkg
  • cukier, 25 dkg
  • sok z cytryny
  • sok z 2 pomaranczy
  • kieliszek czerwonego wytrawnego wina
  • skorka otarta z pomaranczy, 1 lyzeczka
  • zmielona gorczyca i pieprz, po 1 lyzeczce
  • swiezo starty imbir, 1 lyzeczka
  • sol
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pozeczki umyc i usunac z nich szypulki. Wlozyc do garnka, dodac skorke z pomaranczy oraz sok z pomaranczy i cytryny. Wlac wino, dodac przyprawy i cukier z imbirem. Wszystkie skladniki gotowac na malym ogniu przez 30 minut, czesto mieszajac. Sos przetrzec mikserem przez sito i wlac do sloikow.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń