Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 38
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 24
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 38
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 109
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 24
Składniki
Do śmietany dodajemy majonez i dobrze łączymy. Sos musi mieć dosyć gęstą konsystencję.
Do śmietany dodajemy majonez i dobrze łączymy. Sos musi mieć dosyć gęstą konsystencję.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i solimy. Dodajemy posiekany pęczek koperku i dokładnie mieszamy. Można dodać koperek suszony.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i solimy. Dodajemy posiekany pęczek koperku i dokładnie mieszamy. Można dodać koperek suszony.
Odstawiamy do lodówki do schłodzenia na około 1 godzinkę i gotowe.
Z tak przygotowanym sosem z dodatkiem kilku łyżeczek chrzanu można podać gotowane na twardo, przekrojone na pół jajka. Podaję go również do potraw z grilla, zapiekanek, skrzydełek z kurczaka nawet krakersów.
Smacznego!