Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos czosnkowy z zieleniną:)

Dodatki

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1888

Dodano: 06.05.2009

Odsłon: 5660

Świetny dodatek do potraw z grilla. Ale ja go też robię np.do polania brokułów:) Pycha:)

Składniki

  • 1 duży jogurt grecki (gęsty)
  • 5 łyżek majonezu
  • 4-5 ząbków czosnku (może być więcej o 2 ząbki, jeżeli lubicie b.intensywny smak)
  • mały pęczek zielonej pietruszki
  • mały pęczek świeżego koperku
  • odrobina szczypiorku
  • parę listków świeżej bazylii i tymianku
  • sól, pieprz
  • odrobina mleka do rozrzedzenia jogurtu
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zieleninę kroimy drobniutko. Czosnek wyciskamy i dodajemy do jogurtu, do tego majonez, zielenina, sól, pieprz - mieszamy. Na koniec dodajemy mleko - według uznania - tak, aby konsystencja sosu nam odpowiadała.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

shira211 06 maja 2009 Mniam, czosnek to jest coś co lubię:)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń