Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sajgonki już kiedyś był. Dotychczas kupowałam gotowy sos. Teraz zrobiłam swój i wyszedł bardzo podobny.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Papryczkę chilli kroimy drobno i gotujemy w 5 szklanki wody. Dodajemy 4 łyżki cukru, 4-6 łyżek octu i 1/2 łyżeczki soli, szczyptę curry i szczyptę kurkumy. Kiedy papryczka się gotuje (ok 5 min), szatkujemy w drobne paseczki marchewkę i rzodkiew. Dodajemy warzywa do rondla, gotujemy razem 3 minuty. Rozprowadzamy łyżkę mąki ziemniaczanej w 2 łyżkach wody i zageszczamy sos. Sos przelewamy do jakiegoś naczynia. Można użytkować od razu lub pasteryzować przez 5 min. Otwarty sos przechowujemy w lodówce.
Papryczkę chilli kroimy drobno i gotujemy w 5 szklanki wody. Dodajemy 4 łyżki cukru, 4-6 łyżek octu i 1/2 łyżeczki soli, szczyptę curry i szczyptę kurkumy.
Kiedy papryczka się gotuje (ok 5 min), szatkujemy w drobne paseczki marchewkę i rzodkiew. Dodajemy warzywa do rondla, gotujemy razem 3 minuty. Rozprowadzamy łyżkę mąki ziemniaczanej w 2 łyżkach wody i zageszczamy sos.
Sos przelewamy do jakiegoś naczynia. Można użytkować od razu lub pasteryzować przez 5 min. Otwarty sos przechowujemy w lodówce.