Do góry

Dodatki Przepis na:

sos do spaghetti

Dodatki

Autor: zanet184

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 32

Dodano: 30.07.2008

Odsłon: 5079

Najlepszy sos do spaghetti domowej roboty.

Składniki

  • cebula, 5szt
  • szynka, 0,5kg
  • Papryka czerwona, 3szt
  • pomidory z puszki bez skóry lub przecier pomidorowy, 1, 2 słoiki
  • sól, pieprz
  • papryka słodka i ostra w proszku
  • curry w proszku
  • masło lub margaryna
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule, szynkę i paprykę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle lub margarynie na mały ogniu przez ok 10-12min.Następnie dodać do nich pomidory lub przecier. Starannie mieszając całość przez 5-7min dodawać przyprawy do smaku. Gdy sos już gotowy polewać nim spaghetti. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sylvier 30 lipca 2008 Hmm łatwe i szybkie. Chyba wypróbuję...nie będę musiała kupować:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń