Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos estragonowy na białym winie

Dodatki

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1888

Dodano: 06.09.2009

Odsłon: 1665

Sos nadaje się do drobiu, ryb i do polania np.szparagów. Przepis pochodzi z paczki suszonego estragonu:) Wyśmienity!

Składniki

  • 125ml białego wytrawnego wina
  • 375ml buliony warzywnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 250ml śmietany 30%
  • 50g masła
  • 1 łyżeczka suszonego estragonu
  • sól i pieprz
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drobno posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek zasmażyć na złoty kolor w rondelku z rozgrzanym masłem. Składniki zalać białym winem, dodać estragon i gotować na małym ogniu aż do momentu odparowania.

  2. Po odparowaniu wina dodać bulion oraz śmietanę i gotować znowu na małym ogniu aż doi zgęstnienia. Doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

granita 11 marca 2010 Bardzo ciekawy przepis, musze wyprobowac.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń