Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos jogurtowo-koperkowo-serowy

Przepis dnia 2008-05-15
Dodatki

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2385

Dodano: 10.05.2008

Odsłon: 29490

Znakomity sos do mięs, ryb, potraw z grilla, ziemniaków pieczonych i nie tylko.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieszamy jogurt z serem, przyprawą Tzatzyki i posiekanym koperkiem, tak by nie było grudek, można dodać trochę maślanki lub śmietany jeżeli chcemy by sos był rzadszy. Idealnie pasuje do ryb i potraw z grilla, mięs, oraz ziemniaków pieczonych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annmarii 17 lipca 2008 najlepsza przyprawa do Tzatzyki jest Prymat, do tego sosu też super :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biurwa 16 maja 2008 No tak, ale wtedy masz sos Tzatzyki, a chodzi o to żeby dominującym smakiem był koperek, a nie czosnek.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biurwa 14 maja 2008 To taka przyprawa do robienia sosu, ma taki specyficzny czosnkowy posmak.

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń