Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos koperkowy

Dodatki

Autor: nick

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 2837

Dodano: 14.12.2007

Odsłon: 18368

Sos koperkowy to dodatek do wielu potraw. Dobrze smakuje z ziemniakami, a także z rożnego rodzaju mięsami.

Składniki

  • kiść kperku
  • 1/2 szklanki wody
  • 200 ml smietany
  • łyżka masła
  • łyzka mąki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Koperek wypłukać, osuszyć, posiekać. Do garnka dodać łyżkę masła, wodę i koperek. Gotować aż zmięknie. Kiedy koperek jest miękki, a woda odparowała dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Mieszamy do zagęszczenia i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aki0406 04 listopada 2008 koperek dodaje się surowyaby zachować witaminy

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izunia2007 06 marca 2008 Jakis dziwny sposob robiena sosu.Kto gotuje koperek zeby zmiekl?Dodaje sie go na samym koncu,a najpierw robi sie zasmazke na masle.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń