Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos koralowy

Dodatki

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 25.02.2009

Odsłon: 443

Uzywany glownie do owocow morza, ryb i drobiu.Specyficzny smak, dzieki anchovies.

Składniki

  • maslo, 2 lyzki
  • maka, 2 lyzki
  • smietana do gotowania, 200 ml
  • pomidor(zmiksowany, bez skorki)
  • anchovies, 2 sztuki
  • skorupki homara i homar, po 6 sztuk
  • bialy pieprz
  • wisniowka, 50 ml
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z masla, maki i smietany robimy kremowy sos, wrzucamy do niego skorupki homara i gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez okolo 20 do 30 minut.

  2. Pomidora, anchovies i homara miksujemy razem, dodajemy do sosu i doprawiamy bialym pieprzem.Gotujemy az bedzie mial konsystencje sosu.W ostaniej fazie gdy juz zdejmiemy sos z ognia, dodajemy wisniowke, szybko zagotowujem jeszcze raz. Dzieki wisniowce sos nabierze koralowego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: Homar

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń