Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos na zimno

Dodatki

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6198

Dodano: 01.03.2009

Odsłon: 3548

sos jest na zimno, ale jego zastosowanie dwojakie- do zimnych wędlin i serów, jak również do ciepłych pieczeni i ryb smażonych

Składniki

  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz , sok z cytryny, majeranek - według uznania
  • 2 zabki czosnku
  • 1/4 papryki czerwonej świeżej
  • 1/4 papryki czerwonej marynowanej
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przecier, oliwę, sok cytr. i przyprawy zmiksować w blenderze.

  2. Do połączonych składników dołożyć czosnek w całości i pokrojone papryki. Całość rozdrobnić blenderem, byle nie na jednolitą masę, kawałki warzyw winny zostać widoczne.

  3. Gdyby sos okazał się być zbyt gęsty ( co oczywiście zależy od jakość przecieru pomidorowego) można go rozcieńczyć jeszcze oliwą i sokiem cytr.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń