Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny sos, nadający się na elegancki obiad lub kolację
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Orzechy zmiel. Połowę śmietanki ubij na sztywno, ubijając dokładaj po żółtku.
Wino zagotuj z orzechami oraz nieubitą śmietanką. Następnie wymiesza z masą śmietankowo-żółtkową. Podgrzej nie zagotowując.
Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.