Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos orzechowy

Dodatki

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 09.03.2009

Odsłon: 4504

pyszny sos, nadający się na elegancki obiad lub kolację

Składniki

  • różne orzechy (włoskie, laskowe, migdały), 12 dag
  • śmietanka 30%, 200 ml
  • żółtka, 2
  • wytrawne białe wino, 100 ml
  • sól, pieprz
  • Gałka muszkatołowa
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Orzechy zmiel. Połowę śmietanki ubij na sztywno, ubijając dokładaj po żółtku.

  2. Wino zagotuj z orzechami oraz nieubitą śmietanką. Następnie wymiesza z masą śmietankowo-żółtkową. Podgrzej nie zagotowując.

  3. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń