Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos pieczarkowy ze śmietaną

Dodatki

Autor: krysienka_86

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 108

Dodano: 30.07.2008

Odsłon: 56026

Można podawać do mięs, makaronów i kasz. Szybkie i proste..

Składniki

  • pieczarki, 25dag
  • cebula, 1
  • łyżka masła, lub margaryny
  • mąka, 2 łyżki
  • szklanka śmietany
  • szklanka wody
  • pieprz,sól
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Posiekaną cebulę włożyć na rozgrzany tłuszcz,smażyć ok.5 min, nie rumieniąc. Dodać umyte i posiekane pieczarki,wlać szklankę wody. dusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować..

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń