Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos pomidorowy

Dodatki

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 09.03.2009

Odsłon: 9954

pyszny sos idealny do potraw mięsnych

Składniki

  • świeże pomidory, 40 dag
  • cebula, 1
  • mały ząbek czosnku
  • oliwa, 1 łyżka
  • wytrawne białe wino, 50 ml
  • koncentrat pomidorowuy, 1 łyżka
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, miąższ pokrój.

  2. Na oliwie zeszklij posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj pomidory, rozgotuj.

  3. Wymieszaj z przecierem i winem. Zagotuj.

  4. Przetrzyj przez sito. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Możesz dodać posiekaną bazylię.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 21 kwietnia 2013 podoba mi się Twój sos, można go stosować do różnych potraw.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń