Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos serowy

Dodatki

Autor: derea

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 127

Dodano: 17.04.2008

Odsłon: 3490

Ten gęsty sos serowy zmieni brokuły lub smażone pieczarki w prawdziwe rarytasy ;)))

Składniki

  • łyżka margaryny
  • szarlotka lub mała cebulka
  • 3/4 opakowania śmietany kremówki (150g)
  • 1/2 szklanki wody z gotowania warzyw
  • 2 małe pomidory
  • 20 dag sera gorgonzola lub roguefort
  • 1-2 lyżki soku z cytryny
  • sól,pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić ser.Szalotkę obrać, pokroić na margarynie.Dodać wodę z gotowanie warzyw i śmietanę zagotować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę,miąższ pokroić w kostkę. Ser rozgnieść widelcem,dodać do sosu i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Przybrać pokrojonymi pomidorami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anowi1985 02 lipca 2011 Masz dokładnie taki sam przepis jak Elifiia tyle że ona ten przepis umieściła wcześniej?!!!!!!!!nawet opis pod zdjęciem jest ten sam!dziwne?myślałam że ludzie dają tu swoje przepisy a nie zerżnięte z kogoś!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń