Do góry

Dodatki Przepis na:

sos słodko- kwaśny

Dodatki

Autor: kasiek

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 1

Dodano: 16.09.2009

Odsłon: 1632

Rewelacja kawałek chin na talerzu:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pierś pokroić w paski, opruszyć mąką, vegetą, podsmażyć aż zmięknie, na oleju, odstawić

  2. paprykę pokroić w spore kawałki ( kwadrwty) podsmażyć na oleju, ma być półtwarda.

  3. pieczarki pokroić w paski usmażyć z 1 cebulą( pokroić w kostkę) Połączyć z piersiemi i papryką odstawić

  4. drugą cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić, zrobić zasmażkę dodając zeszkloną cebulę do 2 łyżek mąki podsmażonej na margarynie, wszystko podlać bulionem

  5. Zasmażkę dodać do pozostałych produktów, następnie dodać koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, ocet i cukier oraz sól i pieprz do smakiu, tak aby miał on smak słodko- kwaśny.

  6. Podawać z ryżem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń