Do góry

Dodatki Przepis na:

SOS SMIETANOWY Z PIECZARKAMI

Dodatki

Autor: kajak53

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 5

Dodano: 27.05.2009

Odsłon: 11143

PROSTY I SMACZNY

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. PIECZARKI OCZYŚCIĆ, NAJLEPIEJ POCIERAJĄC WILGOTNĄ ŚCIERECZKĄ LUB PAPIEROWYM RĘCZNIKIEM(W SEZONIE PIECZARKI ZASTĄP BOROWIKAMI). GRZYBY POKRÓJ W CIENIUTKIE PLASTERKI. OPŁUCZ I OSUSZ GAŁĄZKI TYMIANKU, ODETNIJ LISTKI. OBIERZ CEBULKĘ , DROBNIUTKO POSIEKAJ. NA PATELNI ROZGRZEJ MASŁO. WRZUĆ CEBULKĘ, USMAŻ NA SZKLISTO. DOŁÓŻ POKROJONE PIECZARKI I MIESZAJĄC, SMAŻ JESZCZE 2-3 MIN.POSYP SOLĄ ORAZ PIEPRZEM.OPRÓSZ MĄKA, KRÓTKO ZASMAŻ, NIE RUMIENIĄC.WLEJ 1 SZKL. ŚMIETANKI KREMÓWKI I STALE MIESZAJĄC, MOCNO PODGRZEWAJ, AŻ SOS ZACZNIE GĘSTNIEĆ. WTEDY ZDEJMIJ DO Z OGNIA. DODAJ TYMIANEK, EWENTUALNIE SOS DOPRAW PONOWNIE DO SMAKU.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 27 maja 2009 A może być suszony tymianek, czy mocno skiepści sos? I z czym to podawać? Z makaronem?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń