Do góry

Dodatki Przepis na:

sos tatarski

Dodatki

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6201

Dodano: 11.08.2009

Odsłon: 9196

wszyscy go znamy i robimy nieco inaczej , tak jak bigos czy rosół, ja przygotowuję go tak:

Składniki

  • 3 łyżki majonezu -kopiate
  • 1 łyżeczka musztardy ostrej
  • pieprz czarny
  • 1 ogórek konserwowy mały
  • 5 pieczarek konserwowych
  • 1 ząbek czosnku
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórka i pieczarki pokroić jak najdrobniej potraficie, dodać do nich starty czosnek, popieprzyć ( że tak brzydko powiem)

  2. Majonez i musztadę dokładnie zmieszać, dodać do jarzyn i połączyć.

  3. Przed podaniem schodzić sos. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolada 18 stycznia 2015 Dzieki za przepis... Ten smak "chodził za mna" od dłuższego już czasu, a pamietam go z dawnych "dobrych czasów"... Dla Ciebie zatem kolejny plusik...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub26 21 kwietnia 2013 pychota, zostawiam kciuka i zabieram do swojej ksiązki

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń