Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos z borowików do wszystkich potraw.

Dodatki

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1284

Dodano: 17.09.2009

Odsłon: 25741

Aromatyczny sos do każdej potrawy.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone grzyby pokroić na cienkie plasterki i dusić na maśle z posiekaną cebulą, odrobiną soli i pieprzu. Mieszając często aby się nie przypaliły dusić ok. 10 min.następnie posypać lekko mąką, zalać szklanką kwaśnej śmietany i dusić jeszcze 15 minut.

  2. Jest to najbardziej aromatyczny sos ze wszystkich jakie znam. Na zdrowie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 29 sierpnia 2012 Piękne prawdziwki i sos przepyszny.Spróbuj też zrobić ze słodką śmietaną z jedną łyżeczką mąki, też jest pyszny. Pozdrawiam

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 19 września 2009 Z dodatkiem świezej natki pietruszki - poezja ;)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 18 września 2009 Miód na me serce! Już czuję ten zapach. :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń