Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos z borowików do wszystkich potraw.

Dodatki

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 823

Dodano: 17.09.2009

Odsłon: 21344

Aromatyczny sos do każdej potrawy.

Składniki

  • borowiki, 3-4 średnie
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • kwaśna śmietana, szklanka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone grzyby pokroić na cienkie plasterki i dusić na maśle z posiekaną cebulą, odrobiną soli i pieprzu. Mieszając często aby się nie przypaliły dusić ok. 10 min.następnie posypać lekko mąką, zalać szklanką kwaśnej śmietany i dusić jeszcze 15 minut.

  2. Jest to najbardziej aromatyczny sos ze wszystkich jakie znam. Na zdrowie.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 29 sierpnia 2012 Piękne prawdziwki i sos przepyszny.Spróbuj też zrobić ze słodką śmietaną z jedną łyżeczką mąki, też jest pyszny. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 19 września 2009 Z dodatkiem świezej natki pietruszki - poezja ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 18 września 2009 Miód na me serce! Już czuję ten zapach. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń