Do góry

Dania główne Przepis na:

Spagetti Carbonara

Dania główne

Autor: hydrops

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 19

Dodano: 08.09.2008

Odsłon: 3504

danie w 8 minut

Składniki

  • boczek wędzony w plastrach, 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek, 2łyżki
  • zółtka, 2
  • śmietana 36%, 1/2 szklanki
  • pieprz drobno mielony, do smaku
  • papryka slodka mielona, do smaku
  • ząbek czosnku, 1
  • tagiatelle, 3 gniazdka
  • mielony parmezan, 3 łyżki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do wrzącej wody z łyżką oliwy wrzucić makaron i ugotować al dente.Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i dodać pokrojony boczek.Zrumienić na koniec smażenia dodać przeciśnięty czosnek.W międzyczasie oddzielic żółtka od jaj wymieszć je ze śmietaną przyprawami dodać mielony parmezan do uzyskania gęstej leistej masy.Makaron odcedzić nie hartować wrzucic do boczku.Dodać sos zamieszać i gotowe.Podawać w białym głębokim talerzu przybrane listkami rukoli.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hydrops 09 września 2008 Zaaferowany pisaniem na szybko popełniłem błędy ...ortograficzne za co wrażliwych przepraszam talerz generalnie pisze sie przez RZ chociaż te w mojej kuchni to czasem sa przez ż bo z życia wziete ;-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ina_75 09 września 2008 poza bledami ortograficznymi wyglada pysznie ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń