Do góry

Dania główne Przepis na:

Spagetti carbonara

Dania główne

Autor: smoczyca

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7

Dodano: 14.03.2009

Odsłon: 3722

dobre i szybkie

Składniki

  • makaron tagiatelle (wstążki), 200g
  • Boczek wędzony, 10 dag
  • ser zółty tarty, 10 dag
  • śmietana 12% lub 18%, 200ml
  • majonez, 1 łyżeczka
  • cebula, 1 szt.
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować, przelać zimną wodą.

  2. Boczek pokroić w kostkę lub słupki i podsmażyć.

  3. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i zeszklić. Lekko posolić do smaku.

  4. Wlać śmietanę, wymieszać ciągle podgrzewając, dodać starty ser żółty i łyżkę majonezu. Do smaku doprawić solą i pieprzem.

  5. Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem carbonara. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pablopicasso 15 stycznia 2010 wow a co to za odmiana spagetti???nie widze jajek pierwszy raz slysze z majonezem a po drugie po co ten olej jeszcze do smażenia boczek tluszcz pusci inaczej sie smietana zważy z tym olejem hehe ale nie twierdze ze to bedzie nie dobre

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mario11 29 maja 2009 a gdzie jajka co majonez ble... nowa odmiana carbonary hehe noi to spagetti ma byc czy tagliatelle mmmmmmmm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń