Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1820
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1820
Składniki
Na oliwie usmażyć cebulę z papryką ( mała kostka) - stale mieszając. Pod koniec smażenia dodać mięso i czosnek (przeciśniety przez praskę) i wciąż mieszając obsmażyć -rozbijajac grudki.
Pomidory obrać , pokroić na drobniejsze kawałki , podlać odrobiną wody, doprawić solą i papryką. Pomidory dusić ok. 5 min po czym rozmiksować na gladko.
Do pomidorów dodać mięsno-warzywną masę , doprawić resztą przypraw , dodać suszone pomidory i całość dusić ok.10 min. ewentualnie podlewając wodą , gdyby było zbyt gęste.
Na makaron wyłożyć przygotowany mięsny sos, przybrać natka i palaszować ciesząc sie końcówką lata.