Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewne na smakerze wiele przepisów na spaghetti już się znalazło, w końcu jest to popularne i klasyczne danie, jednak ja swój "styl" w spaghetti wypracowywałam długo, walcząc z sosami z torebek i słoików i chciałabym się tym "stylem" podzielić... http://ugotowaneserce.blogspot.com/
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Przysmażamy pół kilo mięsa mielonego a gdy już jest gotowe (zazwyczaj po około 10minutach) dodajemy posiekaną jedną niewielką cebulę i ok.4-6 ząbków czosnku(im więcej tym lepiej) i pod przykryciem dusimy około pięciu minut (cebula powinna zmięknąć). Wstawiamy wodę na makaron.
Następnie dodajemy do mięsa dwie puszki pomidorów (najlepiej w kawałkach) i zostawiamy do wrzenia.
Czas na doprawianie-sól i dużo pieprzu (wole pikantne), oregano, bazylia (świeża, siekana) i gotujemy jeszcze troszkę.
Pozostaje nam nałożyć i posypać startym serem ... i szamać ! ;) * Wolę "polewanie" makaronu sosem niż mieszanie na patelni, jednak jeśli wolicie,możecie zrobić inaczej.