Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie się nadaje na kolację z przyjaciółmi,do tego lampka czerwonego wina i sukces murowany.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Cebule kroimy w piórka,czosnek w płatki i lekko podsmażamy, do tego dodajemy mięso mielone,mieszamy razem i dusimy ok 10 min podlewając winem.Z pomidorów ściągamy skórkę,kroimy na kawałki,następnie przecieramy na papkę,do tego dodajemy przecier pomidorowy oraz bazylie,oregano i pieprz.Sos pomidorowy dodajemy do mięsa,mieszamy i dusimy ok 20 min.W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody.Makaron gotujemy al dente odcedzamy i dodajemy do tego sosik.Mieszamy,na wierzch sypiemy parmezanem.
Może tak podane spaghetti nie wygląda wspaniale ,ale tak na prawdę jedzą Włosi,po prostu mieszają sos z makaronem w jednym garnku