Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron pachnący słońcem, doskonały na kolację z białym winem.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Ugotować spaghetti al dente w dużej ilości osolonej wody. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem, czosnek przecisnąć przez praskę, po czym przesmażyć go na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać do niego tuńczyka i pomidory. Całość smażyć na wolnym ogniu przez około 5-7 minut, po czym dodać ugotowane spaghetti, dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu jeszcze 2 minuty. Wszystko doprawić solą i pieprzem, ponownie dobrze wymieszać. Przełożyć na ogrzane talerze, posypać natką pietruszki i startą skórką cytrynową. Doskonale smakuje z białym wytrawnym winem. Smacznego !