Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 11-01-2009
Wspaniałe czosnkowe spaghetti dla vegetarian.
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 34
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 7
Polecam.
Odsłon: 142
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 92
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 34
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 7
Polecam.
Odsłon: 142
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 92
Składniki
Ugotować makaron w osolonej wodzie - al dente. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć cebulkę aż się zarumieni. Kiedy cebula będzie już miękka dodac pokrojonego ziemniaka. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na wolnym ogniu ok 10 minut aż ziemniaki nie będą do połowy miękkie. Dodać pokrojonego selera i pokrojoną marchewkę, posypać rozmarynem, pietruszką i oregano, oraz szczyptą pieprzu. Podsmażać jeszcze przez kolejne 5 min. Następnie dolać kilka łyżek białego wina. Gdy ziemniaki będą już chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku dodać koncentrat pomidorowy. Podsmażać przez 5-10 minut. Na talerzu ułożyć makaron a do środka wlać sos. Wierzch można posypać pietruszką lub oregano.