Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z łososiem i szpinakiem

Przepis dnia 2008-12-22
Dania główne

Autor: Poziomka

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 5135

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 21763

Niezwykle aromatyczne.

Składniki

  • spaghetti, 300-400 g
  • świeże liście szpinaku, opakowanie ok. 500 g
  • plastry wędzonego łososia, 150 g
  • gęsta śmietana kremówka, 1 szklanka
  • wódka, 3-4 łyżki
  • świeżo mielone sól i pieprz
  • masło do smażenia, 2-3 łyżki
  • czosnek, 2 ząbki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron wstawiamy do ugotowania. W międzyczasie przygotowujemy sos: umyte liście szpinaku przesmażamy na maśle, dodajemy porwane na mniejsze części plastry łososia, podlewamy wódką. Dodajemy posiekany lub pokrojony w plasterki czosnek, wszystko mieszamy - chwilę jeszcze smażymy. Na koniec dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, dusimy jeszcze przez ok. 4 min. Gotowy sos wylewamy na ugotowany i odcedzony makaron.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gvlba 03 lutego 2009 łosoś,szpinak i makaron to uwielbiam! napewno sprobuje.pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń