Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z mielonym mięsem

Dania główne

Autor: marlenan

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 15

Dodano: 30.09.2009

Odsłon: 1008

Własnoręcznie zrobiony sos do spaghetti-najlepszy

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować

  2. Mięso mielone usmażyć na oleju

  3. Do mięsa dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, wody wg uznania, czosnek wyciśnięty, wszystkie przyprawy wg uznania.

  4. Wymieszać i niech wszystko się delikatnie zagotuje.

  5. Ja zaciągam jeszcze odrobiną śmietany, żeby ten mocny smak pomidorowy troszeczkę złagodniał.

  6. Podawać z makaronem.

  7. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 30 września 2009 Robię podobnie, tylko najpierw smażę cebulę pokrojoną w piórka, potem dodaję czosnek, a potem mięso, a na koniec pokrojone pomidory (z puszki). Nie daję już koncentratu, żeby pomidorowy smak nie był za mocny ani żadnej śmietany. Przyprawy - obowiązkowo :) i zgadzam się, że taki sos zrobiony samemu jest nieporównywalnie lepszy od tego z torebki :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń