Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Przepis dnia 2009-03-24
Dania główne

Autor: buongustai

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 350

Dodano: 27.10.2008

Odsłon: 5956

Przepis na szybkie a jakże pyszne danie :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę z obranymi ząbkami czosnku. Gdy czosnek lekko się zarumieni dodajemy wcześniej umyte i pokrojone na ćwiartki (lub połówki, jeśli są nieduże) pomidorki. Podgrzewamy na wolnym ogniu do momentu kiedy pomidorki zaczną puszczać sok. Wtedy dodajemy listki bazylii, szczyptę cukru i solimy według uznania. Całość podgrzewamy jeszcze przez ok. 10 minut. Do tak przygotowanego sosu wrzucamy ugotowane spaghetti, dodajemy parmezanu i podgrzewamy przez chwilkę cały czas mieszając tak, aby sos pokrył cały makaron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amela 24 marca 2009 Nareszcie! Nareszcie potrawa z kuchni włoskiej i przyrządzona naprawdę po włosku! Zapewniam Cię, że możesz zaserwować swoje spaghetti Włochowi i nie pogardzi....
Nie mogę wyjść ze zdumienia, gdy czytam przepisy na sosy do makaronów PO WŁOSKU z dodatkiem masła, smietany, mąki, OLEJU! Boże jedyny. Nie profanujcie ludziewłoskiej kuchni, proszę1 Albo nie piszcie, ze gotujecie po włosku i lubicie kuchnię włoską........ !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń