Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w kilka chwil? O, tak! Makaron zawsze sprawdza się ;)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 582
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 153
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 181
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 582
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 153
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 181
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Pory kroimy w piórka, podsmażamy na maśle, dodajemy wino i dusimy pod przykryciem przez 10 min. Do całości dodajemy śmietankę, lekko zagęszczamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu przekładamy makaron, razem podgrzewamy przez 3-4 min. Podajemy z natką pietruszki.