Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z sosem mięsno-pieczarkowym

Dania główne

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 43

Dodano: 05.08.2008

Odsłon: 2643

Super potrawa, która zaspokoi największego głodomora.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, rozgrzać olej podsmażyć delikatnie pokrojoną w kostkę cebulę i dodać mięso mielone, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojone w kostkę pomidory. Wszystko razem dusić przez 10 minut, dodać rozgnieciony czosnek i przyprawy. Dusić przez 5 minut, w zależności jak bardzo chcemy żeby gęsty był sos to dodajemy rozpuszczoną w wodzie mąkę. Po zagotowaniu dodajemy śmietanę. Wszystko jeszcze raz gotujemy i podajemy z makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń