Do góry

Przekąski Przepis na:

Spaghetti z tuńczykiem

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 27.03.2008

Odsłon: 14867

Pomysł na obiad.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 dag żółtego sera
  • paczka makaronu spaghetti
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odcedzić z oleju, wymieszać z 3 łyżkami koncentratu pomidorowego. Dusić na wolnym ogniu 5-10 minut. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, szczyptę soli, pieprzu i łyżeczkę słodkiej papryki w proszku. Zostawić na ogniu przez ok. 5 minut. Żółty ser utrzeć na grubej tarce. Wsypać do gorącego sosu i wymieszać. Ser powinien się rozpuścić. Odstawić z ognia. W dużym garnku zagotować ok. 4 litrów wody. Wsypać 1,5 łyżki soli i wlać łyżeczkę oliwy. Do wrzątku wrzucić makaron spaghetti. Gotować, aż zmięknie, odcedzić na sicie. Położyć na talerzach, polać gorącym sosem, posypać żółtym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń