Do góry

Dania główne Przepis na:

Staropolskie zrazy

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 02.04.2009

Odsłon: 4885

Pyszne, mięsno grzybowe zrazy. Podawać z gotowanymi np. na parze warzywami. Bardzo smaczne i pożywne!

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem. Obsmażyć na oleju, przyprawić.

  2. Grzyby umyć, pokroić, obgotować przez 15 min.

  3. W rondlu układać warstwami mięso i grzyby. Wierzch przykryć plastrami ziemniaków.

  4. Podlać bulionem. Dusić do miękkości. Na końcu dodać rozmieszaną z mąką śmietanę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń