Do góry

Przekąski Przepis na:

Stek z ryżem i szparagami

Przepis dnia 2008-08-10
Przekąski

Autor: maja30

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 4481

Dodano: 06.02.2008

Odsłon: 13953

Danie na prawdę proste.

Składniki

  • stek, 1
  • kiełbaski, 3
  • ugotowany biały ryż, 1 saszetka
  • sos sojowy, 1 łyżka
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • sos chili, 1 łyżka
  • młode szparagi, pół garści
  • pokrojone cebulki szarlotki, 3
  • jajka, 2
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnie z oliwą wlać roztrzepane jaja. Dodać ugotowany ryż i mieszać do momentu aż ryż nie połączy się z jajkami i oliwą. Dodać 1 łyżkę sosu chili i mieszać aż ryż nie nabierze pomarańczowego koloru. Na koniec dodać pokrojone cebulki i pokrojone szparagi. Wszystko wymieszać. Zgrilować stek i kiełbaski. Podawać razem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń