Do góry

Dania główne Przepis na:

Steki na kolorowo

Dania główne

Autor: Pina86

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 47

Dodano: 27.10.2008

Odsłon: 685

Bardzo smaczne.

Składniki

  • mieso na steki, 0,5 kg
  • lyzka stolowa oleju, 1
  • drobno posiekany zabek czosnku, 1
  • cebule pokrojone w paski, 2
  • pieprz,sol
  • lyzeczki curry, 1/2
  • duza zielona papryka, 1
  • pokrojone grzyby(moga byc pieczarki), 180 g.
  • pomidor, 1
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroic mieso na steki, nastepnie rozbic na grubosc 1 cm.Rozgrzac na patelni olej i dodac czosnek ,obsmazyc mieso do momentu ,az uzyska brazowy kolor.Dodac pokrojona wczesniej cebule oraz pieprz,sol i curry do smaku.Dusic przez godz.(nalezy pilnowac,aby sos nie wyparowal).Pokroic zielona papryke w paski i podsmazyc na osobnej patelni na malej ilosci tluszczu wraz z pozostala druga pokrojona cebula,.Podsmazone warzywa nalezy dodac do uduszonego miesa .Wrzuc pokrojone grzyby i dus wszystko jeszcze przez 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń