Do góry

Dania główne Przepis na:

STEKI W WINIE

Dania główne

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3221

Dodano: 20.04.2008

Odsłon: 1265

ELEGANCKO

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Steki rozbij, popieprz, usmaż z obu stron na oleju (po ok. 7 min na każdą ze stron). Przełóż. Wylej tłuszcz z patelni, wlej wino, dodaj posiekany tymianek, listek, sos worcester i cukier. Zagotuj, mieszając. Gotuj sos 3 minuty, wyjmij listek. Wkładaj po kawałku masło i rozbijaj sos trzepaczką, przypraw do smaku. Polej steki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń