Do góry

Dania główne Przepis na:

Steki wieprzowe po kanadyjsku

Dania główne

Autor: mateuszek

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 24

Dodano: 06.06.2009

Odsłon: 2020

ocencie sami

Składniki

  • chuda szynka wieprzowa, 600g
  • czerwone cebule, 2
  • rozgnieciony ząbek czosnku, 1
  • jajko, 1
  • olej, 2łyzki
  • mąka, 2łyzki
  • miod, 1łyzeczka
  • sol,pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso umyc osuszyc i pokroic w poprzek wlokien na porcje.Zbic mocno tluczkiem.Mieso natrzec czosnkiem roztartym z solą,pieprzem i miodem.Ulozyc na gorącym grillu i piec do przyrumienienia kilkarotnie obracając.Cebule pokroic w talarki obtoczyc w mące i jajku.Posolic i usmazyc na oleju na zloty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń