Do góry

Dania główne Przepis na:

Steki z indyka

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 26.02.2009

Odsłon: 6507

Pyszne steki przyrządzone tym razem delikatnie na słodko. Smakują równie dobrze jak wyglądają:)

Składniki

  • 60 dag filetów z piersi indyka
  • 2 szklanki soku pomarańczowego
  • 1 papryczka chili
  • 3 czubate łyżki dżemu morelowego
  • sól, pieprz
  • 1 pomarańcza
  • łyżeczka vegety
  • olej
  • łyżka masła
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Papryczkę rozetnij usuń nasionka, strączek drobno pokrój. Sok pomarańczowy zmiksuj z dżemem i vegetą. Do tego włóż pokrojone w plastry mięso oraz papryczkę chili. Marynuj 2-3 godziny. Zamarynowane mięso ułóż na grillu opiecz z obu stron na rumiano lub usmaż na oleju. Marynatę zlej do rondelka, zagotuj. Dodaj fileciki z pomarańczy oraz masło. NA małym ogniu gotuj około 5 min (ewentualnie można sos zagęścić łyżeczka mąki ziemniaczanej). Gotowe steki podawaj polane sosem pomarańczowym. Serwuj z kolorowym ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń