Do góry

Desery Przepis na:

Strawberrycake

Desery

Autor: wioleta333

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 2878

Dodano: 21.06.2009

Odsłon: 21556

ciasto truskawkowe z pysznych świeżych truskawek.

Składniki

  • jajka, 5
  • cukier kryształ, 5 łyżek
  • mąka, 5 łyżek
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • masło, 20 dkg
  • margaryna palma, 5 dkg
  • jajka., 2
  • 3/4 szkl cukru
  • 0,5 l śmietanki 30%
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 łyżka żelatyny
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt.

  2. Masa: jajka ubijać na parze z cukrem kryształem , potem ubijać n zimno, utrzeć masło z margaryną, dodawać ubite jajka , ucierać.

  3. Włożyć do przygotowanej formy biszkopt, na niego masę, na masie ułożyć truskawki.

  4. Ubić 1/2 litry śmietany 30% z cukrem pudrem i dodać 1 czubatą łyżkę żęlatyny rozpuszczonej w 1/2 szkl. wody. Następnie zalać szybko truskawki . na wierzch gotujemy dwie galaretki poziomkowe .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

petrycy998 17 czerwca 2010 a przepis na biszkopt?
bo nie którzy mogą nie wiedzieć jak go zrobić

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 13 listopada 2009 ach.............. a do lata jeszcze tak daleko:(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 22 czerwca 2009 żelatynę trzeba namoczyć w wodzie gdy napęcznieje podgrzewać do rozpuszczenia , jeszcze letnią wlać do śmietany bardzo szybko wymieszać najlepiej mikserem i bardzo szybko wylać na ciasto bo zgęstnieje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KAMELIA 22 czerwca 2009 jak to zrobić, żeby żelatyna mi sie nierozwarstwiła :-( bo ja już naprawde nie wiem co robić:-(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń