Do góry

Desery Przepis na:

Strucla z Wiśniami

Desery

Autor: andzia29

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 96

Dodano: 09.07.2009

Odsłon: 2604

smaczne

Składniki

  • wiśni, 1 kg
  • czekolady mlecznej, 10 dag
  • mąki, 50 dag
  • proszek do pieczenia, 1 op
  • jajek, 3 szt
  • cukier waniliowy, 1 op
  • twarogu chudego, 35 dag
  • masło lub margaryna, 20 dag
  • cukru, 10 dag
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wiśnie wydrylować, czekoladę zetrzeć na grubej tarce. Mąkę przesiać do miski wymieszać z proszkiem, dodać masło, cukier, cukier waniliowy, jajka i twaróg Wyrobić ciasto a następnie przełożyć je na oprószoną mąką stolnicę i rozwałkować na duży prostokąt.

  2. Na 2/3 ciasta rozłożyć czekoladę i wiśnie zostawiając wolny brzeg. Zwinąć ciasto i ostrożnie przełożyć na przykrytą pergaminem blachę.Piec ok.70 min w temp 200*C.Po 30 min przykryć folią aluminiową żeby wierzch się nie przypalił.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pesto 20 lipca 2015 Ten przepis jest kompletnie do bani. Wiśni w tym przepisie powinno być ze 3 razy mniej. Zrobiłam dokładnie według przepisu, wiśnie ledwo zmieściły się na cieście i tak obciążyły ciasto, że w ogóle nie wyrosło, a poza tym zrobiło się pieruńsko kwaśne. Na tym zdjęciu widać o wiele wiele mniej wiśni niż wychodzi z przepisu, poza tym na zdjęciu nie ma też czekolady o której mowa w przepisie. Ciasto wyszło tak ciężkie i kwaśne, że niestety nikt nie chciał go jeść i trzeba było wyrzucić. Zmarnowany czas i składniki :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń