Do góry

Desery Przepis na:

Strudel z jablkami

Desery

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 25.02.2009

Odsłon: 2511

Jedyny, najwspanialszy i najpyszniejszy!!! Wizytowka kuchni austriackiej.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Make przesiac na stolnice, zrobic wglebienie i wbic jajko. Wlac 1/2 szklanki cieplej wody i sok z cytryny.Ciasto zagnies, przykryc i wlozyc do lodowki na 30 minut.

  2. Jablka pokroic na cienkie plastry, wymieszac z innymi skaldnikami na nadzienie.

  3. Maslo roztopic.Ciasto rozwalkowac jak najcieniej ,posmarowac polowa roztopionego masla i posypac bulka tarta. Rozsmarowac nadzienie, zwinac, formujac strudel, brzegi zawinac pod spod. Piec 40 minut w 180 stopnioach. Podawac z ubita smietana. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń