Do góry

Dania główne Przepis na:

Struś w warzywach

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 04.03.2009

Odsłon: 1958

Struś w warzywach to idealne danie dla osób lubiących eksperymenty w kuchni.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso strusia opłukać, osuszyć. Włożyć do miseczki, posypać przyprawami i odstawić na godzinę. Cebule, marchewki, pory i seler umyć, pokroić. Mięso włożyć do garnka, posypać solą i pieprzem, dodać warzywa, zalać winem.

  2. Gotować do miękkości warzyw, pod koniec dodać zielony groszek. Kalafior i ziemniaki ugotować osobno. Pomidory pokroić w cząstki. Mięso wyjąć, ułożyć na talerzu, obłożyć gotowanymi warzywami, posypać natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń