Do góry

Zupy Przepis na:

Studencka zupa rybna

Zupy

Autor: Ashira

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 664

Dodano: 02.07.2008

Odsłon: 7892

Pyszna, tania i szybko się robi ;)

Składniki

  • kostka rybna, 2-3
  • bulion warzywny, 1 litr
  • marchewka, 2 średnie
  • cebula, 2 duże
  • ziemniaki, ok.5
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kroimy drobno marchewkę, ziemniaki i cebulę, gotujemy w bulionie (może być z kostki). Po jakimś czasie dodajemy pokrojoną rybę (na drobniejsze kawałki, "akurat na łyżkę" ;) ). Gotujemy do miękkości warzyw i oczywiście aż ryba nie będzie surowa. No i jeśli mieszkamy w akademiku pilnujemy garnka, bo zdarza się wyjadanie prosto z niego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ashira 28 stycznia 2009 śmietany w sumie nie próbowałam, mi smakuje taka goła;)
chociaż raz zrobiłam eksperyment z mąką i nie było źle

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zlotowlosa 28 stycznia 2009 A nie dodajesz smietany ani maki do zagęszczania ? :) Czy to psuje smak zupy ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozenas 21 września 2008 podobnie gotuję zupę od wakacji które spędziłam mad morzem,jest pyszna delikatna,dodaję tylko więcej różnych jarzyn,pietruszkę seler kapustę włoską porę,a ryby to np tilapia,sola,sandacz po płacie pokrojonym w paseczki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anthusa 05 lipca 2008 Swietny przepis ! Przypominaja sie stare dobre czasy ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ashira 05 lipca 2008 Tu nie chodzi o to żeby być smakoszem bo dla biednego studenta taka zupa to rarytas;] ugotuj i spróbuj zanim skomentujesz, bo możesz się bardzo zaskoczyć.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

150krysia150 04 lipca 2008 SŁABY A GDZIE RYBA? JEŚLI TO JAKA? Podaj prawdziwy przepis z RYBĄ w roli głównej.SMAKOSZKA RYB

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń