Do góry

Dania główne Przepis na:

Studenckie "łazanki"

Dania główne

Autor: Ashira

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 664

Dodano: 06.07.2008

Odsłon: 3696

Tanie tanie tanie a jakie pożywne;)

Składniki

  • kapusta (najlepiej młoda), 1 główka
  • cebula, 2
  • parówki bądź mięsko jak się powodzi;), ile kto lubi
  • Papryka słodka, ok.3 łyżek
  • sól, pieprz
  • makaron łazanki, opakowanie
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Posiekać kapustę i dusić na wolnym ogniu. Cebulę posiekać i wysmażyć. Parówki pokroić w drobną kosteczkę i wysmażyć. Cebulę i parówki dodać do kapusty, doprawić. Ugotować makaron. Wrzucić do kapusty i wymieszać. No i wcinać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń